Jdi na obsah Jdi na menu
 


Aikido Ikeda Dojo Kralupy nad Vltavou

 

   Oddíl Aikido Dojo Kralupy byl založen v roce 2003 a v současné době má zhruba 20 členů. Dojo bylo od roku 2012 členem SAA (Slovenské asociace Aikido) pod vedením Shihana Michele Quaranty (7. Dan Aikikai). a následuje výukový systém vytvořený Shihanem Masatomi Ikedou (7. Dan Aikikai). V oddíle se cvičí nejen AIKIDO, ale i JO, BOKKEN a HOJO. V současné době probíhají tréninky ve dvou DOJO, v Kralupech nad Vltavou a na Mělníku.

Koncem roku 2012 došlo ke spolupráci dvou sesterských Dojo AIDP Praha a AID Beroun a tím i ke změně názvu na Aikido Ikeda Dojo Kralupy. Tím došlo k užšímu kontaktu mezi těmito oddíly. Od roku 2013 tato tři Dojo pořádají mezi sebou regionální stáže, kde dochází 2x ročně ke zkouškám na stupně Kyu, pod didaktikou zkušebního řádu vytvořeném senseiem M. Ikedou a v současné době pod dohledem Micheleho Quaranty, který byl do konce roku 2021 technickým ředitelem SAA.

Od ledna 2022 došlo k zásadní změně a po rozhodnutí valného shromáždění a 13 Dojo v ČR byla založena nová organizace Aikido ČR (Aikido Česká republika) přímo působící v České republice s povolením Hombu Dojo a udělováním mezinárodně uznávaných stupňů Dan Aikikai.

 

20220102_150314_resized.jpg

 

Aikido Dojo Mělník

 

 Po velkém zájmu nových členů, kteří začali navštěvovat oddíly Kralup a Neratovic jsme otevřeli ke dni 20.11.2011 nové Dojo na Mělníku v ulici Sportovní, kde cvičíme každé pondělí od 19:00 v nově zrenovovaném Dojo pro bojové sporty a bojová umění v 1. patře prodejny bývalé drogerie vedle malého Tesca.

 

 

Aikido Club Neratovice 

  

 Aikido club Neratovice byl založen v roce 1997 několika nadšenci o toto bojové umění, kteří se scházeli jedenkrát týdně v Kulturním domě v Neratovicích. S narůstajícím zájmem o cvičení se přidal další trénink v týdnu. Ze začátku se cvičilo provizorně na kobercích, později bylo k dispozici tatami. V roce 2006 se klub přesunul na Mělník, kde tréninky probíhaly v domě dětí a mládeže. Po roce se club přesunul zpět do Neratovic do nově otevřeného doja ve Sportklubu Olympia, kde je nastálo položené tatami a kde tréninky probíhaly každé pondělí.

Od 6.1.2014 byl Club definitivně přesunut na Mělník.