Jdi na obsah Jdi na menu
 


Sensei Michele Quaranta 7.dan Aikikai shihan

Technický ředitel SAA od r. 2003-2021


Michele QuarantaNarozen: 24.12.1953 Fortimpoli, Itálie

Profese: profesionální fotbalista, fotbalový trenér, bankovní úředník, dnes již a dlouhodobě profesionál v aikidó

 

Aikidó: cvičí od r. 1972

    Od r. 1985 byl přímým žákem šihana Masatomi Ikedy, který ho jako svého asistenta pověřil r. 1995 rozvojem svého systému aikidó v zemích východní Evropy, kde v té době působil, a především v Slovenské asociaci aikidó. 6. dan Aikikai obdržel v r. 2007.

V roce 2019 obdržel 7.dan Aikikai.

 

    Další: hodžo vyučučoval od začátku svého působení na Slovensku

    Dódžó: Aikido Schule Basel  & Aikido Ikeda Dojo Praha – Na Kotlářce 1, Stadion DDM, Praha 6

    V ČR: působil od r. 1995 společně se šihanem M.Ikedou (první ZŠ a LŠ ČAA), v rámci svých aktivit v našem regionu od té doby pravidelně na samostatných stážích pro české kluby, které jsou členy  SAA (především Ostrava a okolí), a také dodnes na soukromých stážích v klubech ČAA (Děčín, Mladá Boleslav, České Budějovice, Vsetín). V r. 2000 otevřel své Aikido Ikeda Dojo v Praze (později i pobočka v Berouně) a poprvé, od té doby pravidelně začátkem července, organizoval soukromou týdenní letní stáž v Sadské u Prahy,Horní Branné a v současné době probíhají letní školy v jižních Čechách v Soběslavi.

Od ledna 2022 končí ve funkci technického ředitele SAA a spolu po valném shromáždění se 13 kluby v Čechách a na Moravě zakládá novou asociaci Aikido Česká Republika,kde v současnosti již nevykonává funkci technického ředitele,ale pouze supervisora a advisora,s mezinárodně uznávanými zkouškami Hombu dojo Aikikai.

 

 

 

zpět